Opis:
a) taca owalna,
b) dzbanek,
c) cukiernica,
d) mlecznik,
e) szczypce do cukru.
a) Owalna, taca z wysokim kołnierzem o wywiniętym w formie półwałka brzegu,
b) Dzbanek na owalnej, niewielkiej stopie o wklęsłym płaszczu. Korpus naczynia o owalnym przekroju, dołem zamknięty półkoliście. Esowato wycięta gardziel z lekko wywiniętym na zewnątrz wylewem. Pokrywka owalna, płaska z uchwytem w formie tulei. Ucho mahoniowe, gładkie, trzykrotnie załamane pod kątem prostym,
c) Cukiernica ustawiona na analogicznej do dzbanka stopie. Korpus kielichowaty, owalny w przekroju, z półkolistym dnem. Pokrywka powtarza formę pokrywki dzbanka,
d) Mlecznik o analogicznej stopie. Korpus w formie owalnej, spłaszczonej czarki z wylewem i uchem takim jak przy dzbanku,
e) Szczypce krótkie, masywne, rozszerzające się ku grzbietowi. Na wszystkich elementach kompletu wyraźnie widoczna faktura młotkowa.
Znaki:
1) znaki imienne – inicjały „WG” w prostokącie i „WWR” w prostokącie o zaokrąglonych krótszych bokach – nierozpoznane,
2) cecha mała krakowskiego urzędu probierczego używana w latach 1920-1963, z profilem głowy kobiecej w chustce, literą „K” – wyróżnikiem urzędu i cyfrowym symbolem próby „2″.